Udgivet tir d. 29. jan 2019, kl. 00:00

Af sognepræst Andreas Kristensen.

I sommer modtog jeg et meget specielt brev, som havde været sendt lidt rundt i det ganske land, inden det havnede på mit skrivebord. Det var sendt fra Trondheim i Norge. Afsenderen var Inger Lise Krag Ingul. Det viste sig, at hun var barnebarn af Inger og Christian Krag, som var præstepar her i Lynge fra 1918 -1941.

Henvendelsen drejede sig om et knæletæppe som Inger Krag havde broderet til kirken. Et tæppe som brudeparrene kunne knæle på under vielsen. Præsteparret havde taget tæppet med og brugt det til vielsen af deres ældste søn i Nidarosdomen i Trondheim. Siden havde det ligget i hjemmet, og nu syntes barnebarnet Inger Lise, at det skulle tilbage her til Lynge, som det jo egentlig var tiltænkt.

Jeg skrev tilbage til det ældre ægtepar i Norge og gav til kende, at jeg synes det ville være rigtigt fint, at tæppet kom her hjem til Lynge. Jeg havde måske forestillet mig, at de ville sende det, men blev overrasket en dag hvor telefonen ringede. Det var Inger Lises mand som sagde, at de kom til Danmark med tæppet, og om jeg kunne være hjemme når de kom. Jeg var noget overrasket over det engagement de udviste. To mennesker på over firs år som kørte til Danmark fra Trondheim for at aflevere et gammelt tæppe.

Det blev til et rigtigt hyggeligt møde med to fantastiske mennesker. Tæppet var smukt broderet, og det var en stor glæde at modtage det. Et stykke lokalhistorie som pludselig havde fundet tilbage til sit arnested.

Nu har vi netop fejret nytår, og hvis der skulle være nogen, som har benyttet sig af lejligheden til at fri til hinanden, og måtte ønske sig en vielse i Lynge Kirke kan jeg nu tilbyde, at man kan blive viet knælende på et historisk smukt broderet tæppe gjort af Inger Krag i præstegårdens stuer ved den buldrende kamin, mens Pastor Krag læste højt af opbyggelige bøger.

Kategorier Nyheder